Blog › Blog Plastische Chirurgie

Recente blogberichten

Gekwalificeerde plastisch chirurg (Door: LS, webredactie)

Vrijdag, 29 April 2016 Als u een plastische ingreep overweegt, is het van belang dat u kiest voor een gekwalificeerde plastisch chirurg,  dat wil zeggen dat deze plastisch chirurg lid is van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.
De plastisch chirurgen van het Slingeland Ziekenhuis, Dr J. Osinga en P. Kouwenberg zijn beide lid van de NVPC.  Meer informatie kunt u vinden op de website van de NVPC.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Gebruik checklist bij overweging van cosmetische chirurgie (Door: LS, webredactie)

Checklist met 5 gouden regels

Vrijdag, 29 April 2016 Wanneer u overweegt een cosmetische ingreep te laten doen, zoals bijvoorbeeld een borstvergroting, liposuctie of een ooglidcorrectie kunt u zich voorbereiden met de regels op de checklist cosmetische chirurgie.
De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie waarschuwt voor een grote variëteit aan klinieken, dokters en ingrepen binnen de cosmetische chirurgie. Hieronder vindt u 5 gouden regels om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen keuze maakt voor een bepaalde ingreep en/of dokter. De kans op een teleurstelling wordt hiermee een stuk kleiner.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Tien jaar plastische chirurgie in Slingeland (Door: LS, webredactie)

Vrijdag, 03 Oktober 2014

‘Functionele veranderingen hebben vaak een esthetisch bijeffect’

“Plastische chirurgie is anders gezegd elastische chirurgie”, aldus plastisch chirurgen Paul Kouwenberg en Johannes Osinga. “Met behulp van microchirurgische technieken herstellen we weefseldefecten die ontstaan zijn na een ongeval, amputatie, na verwijdering van een kwaadaardig gezwel of bij een doorligwond. Maar het vak is breder; daarnaast doen we tal van behandelingen die met vormverbetering te maken hebben.”

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Huidkanker en de zon (Door: LS, webredactie)

Vrijdag, 03 Oktober 2014

1 op de 5

De verwachting is dat één op de vijf Nederlanders te maken krijgt met huidkanker, bovendien komt het vaker op jongere leeftijd voor. Het basaalcelcarcinoom is de meest voorkomende vorm van huidkanker, in 80% van de gevallen gaat het om deze aandoening. Vaak ziet het er uit als een bultje of een plekje dat wat glazig of glanzend is, waarbij er ook kleine bloedvaatjes zichtbaar kunnen zijn. Het
kan ook een niet genezend zweertje of een eczeemplekje zijn.“Gelukkig is deze vorm van huidkanker in het algemeen goed te behandelen”, zegt dermatoloog Veenhuis. “Een basaacelcarcinoom groeit langzaam en zaait zich vrijwel niet uit naar andere delen van het lichaam. Toch is het belangrijk om het in een vroeg stadium te verwijderen omdat er dan weinig schade aan het omliggende weefsel ontstaat. Bovendien blijven deze patiënten veelal bij onder controle zodat nieuwe plekjes sneller ontdekt worden.”

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Plastische chirurgie biedt borstreconstructie (Door: LS, webredactie)

Vrijdag, 03 Oktober 2014

Weer compleet na een borstamputatie

Het moeten missen van een borst is voor een vrouw heel ingrijpend. Gelukkig zijn er goede mogelijkheden om hier iets aan te doen. Dit heet borstreconstructie en dit wordt gedaan door de plastisch chirurgen van het Slingeland Ziekenhuis.
"Veel vrouwen voelen zich door een borstamputatie niet meer compleet", zegt plastisch chirurg Paul Kouwenberg. "Het is deels op te vangen door het dragen van een uitwendige prothese. Maar dat heeft zijn beperkingen. De prothese kan van zijn plek schieten, wat gênant kan zijn. En in een bikini of badpak is een uitwendige prothese moeilijk te verhullen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief