Kenniscentrum › Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen met betrekking tot plastische chirurgie


Moet ik een verwijsbrief hebben als ik een afspraak wil maken?

Patiënten die om een medische reden een afspraak maken op de polikliniek  Plastische chirurgie hebben een verwijsbrief nodig van de huisarts, tandarts, verloskundige of andere medisch specialist. Patiënten zonder verwijzing moeten de kosten van het bezoek en eventuele behandeling in het Slingeland Ziekenhuis zelf betalen, omdat de zorgverzekeraars de zorg dan niet meer vergoeden.
Als er geen medische reden is voor de behandeling, maar deze is puur cosmetisch, dan betaalt u de kosten van de behandeling altijd zelf.

Natuurlijk kunt u ook zonder verwijzing van een (huis)arts terecht voor een oriënterend gesprek, maar de kosten worden dan sowieso niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Zie: Vergoeding consult en behandeling voor meer informatie

Moet ik mij eerst inschrijven voor mijn afspraak?

Neemt u een geldig legitimatiebewijs mee naar het ziekenhuis. Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingenkaart. Komt u voor het eerst naar het Slingeland Ziekenhuis of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u zich dan eerst bij de Inschrijfbalie in de hal van het ziekenhuis.De Inschrijfbalie bevindt zich op de begane grond, links naast de centrale receptie bij de hoofdingang.
Neemt u uw verzekeringsgegevens en uw identiteitsbewijs mee als u zich meldt bij de inschrijfbalie. Wij registreren uw burgerservicenummer, omdat we dit wettelijk verplicht zijn. Wilt u bij veranderingen van uw gegevens (naam, adres, huisarts, zorgverzekeraar) altijd uw verzekeringspapieren of -pasje meenemen. Na inschrijving kunt u naar uw afspraak. 

Kan ik een specifieke vraag over mijn gezondheid stellen via e-mail?

U kunt geen vraag stellen over uw eigen gezondheid via een e-mail aan een van onze zorgverleners. Wij kunnen niet garanderen dat het e-mailverkeer op een veilige wijze plaatsvindt zodat uw persoonlijke gevens beschermd zijn tijdens de verzending.
U kunt via Mijn Slingeland in een veilige omgeving een vraag stellen aan een zorgverlener bij wie u onder behandeling bent. Dat gaat middels een E-consult aan het specialisme. De secretaresse zorgt dat uw bericht bij de juiste persoon terecht komt voor beantwoording.  
Als u (nog) niet onder behandeling bent van een specialist in het Slingeland Ziekenhuis raden we u aan om bij gezondheidsklachten eerst contact op te nemen met uw huisarts. Die zal u adviseren en indien nodig een verwijsbrief geven naar een specialist in het ziekenhuis. Specifieke vragen over uw gezondheid kunt u dan tijdens een consult stellen.