Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Dagbehandeling op de polikliniek

Gepubliceerd op: 18 maart 2022

Komt u voor een behandeling naar de polikliniek Plastische chirurgie denkt u dan aan het volgende:

Voorbereiding voor patiënt

Bloedverdunners, andere medicijnen en/of allergieën

Slikt u medicijnen, heeft u bloedverdunners of last van een allergie, bespreek dit dan voor de ingreep met uw arts. Deze zal u adviseren en maatregelen treffen.

Neem een begeleider mee

Patiënten die een poliklinische operatie ondergaan, adviseren wij om niet alleen te komen, maar iemand mee te brengen voor begeleiding. Ook raden wij de patiënt af om na de ingreep zelf naar huis te rijden. Regel dit goed voor u de operatie ondergaat.
Sommige patiënten die een ingreep onder plaatselijke verdoving ondergaan, verblijven aansluitend nog een paar uur voor herstel en ter observatie in de nazorgruimte van de polikliniek.
Familie/begeleiders van de patiënt kunnen niet mee naar binnen, ook niet naar de nazorgruimte.

Nuchter

U hoeft voor de poliklinische ingreep onder plaatselijke verdoving niet nuchter te zijn: u mag gewoon eten en drinken.

Maatregelen betreffende uiterlijk

  • Gebruik liever geen make-up, crème, bodylotion of andere verzorgende producten op de huid in het te behandelen gebied.
  • Laat alle sieraden en/of piercings thuis.
  • Gebruik geen nagellak.
  • Afhankelijk van het operatiegebied, kan het fijn zijn om makkelijke (ruimvallende) kleding te dragen.
    Ondergaat u een handoperatie, trek dan geen strakke kleding aan. Het kan zijn dat er een groot verband om de hand wordt aangelegd waardoor u strakke kleding niet meer uit kunt trekken.

Legitimatiebewijs

Neemt u een geldig legitimatiebewijs mee. Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingenkaart. Komt u voor het eerst naar het Slingeland Ziekenhuis of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u zich dan vóór uw afspraak bij de Inschrijfbalie in de centrale hal. 
Tijdens de ingreep kunt u, als u dit op prijs stelt, naar uw eigen muziek luisteren. 

Ontvangst op de polikliniek

  • Wij verwachten de patiënt 5 minuten voor de afgesproken tijd op de polikliniek, mits onze medewerkers u niet iets anders hebben verteld.
  • U meldt zich bij de balie van de polikliniek Plastische chirurgie, route 28 
  • Daarna neemt u plaats in wachtruimte nummer 22 (POK). Een verpleegkundige zal u ophalen uit de wachtkamer.
  • Familie/begeleiders van de patiënt kunnen niet mee naar binnen, ook niet naar de nazorgruimte.

De poliklinische operatiekamer (POK) van de plastisch chirurgen bevindt zich in de gang, schuintegenover de polikliniek Plastische chirurgie, in het souterrain.

Uitleg

Tijdens uw consult op de polikliniek, heeft de plastisch chirurg uitgelegd hoe de ingreep gaat plaatsvinden. Als u voor de operatie nog vragen heeft kunt deze gerust aan de arts stellen. De plastisch chirurg zal voor en tijdens de ingreep precies uitleggen wat er gaat gebeuren.

Nazorgruimte

Sommige patiënten die een ingreep onder plaatselijke verdoving ondergaan, verblijven aansluitend nog een paar uur voor herstel en ter observatie in de nazorgruimte van de polikliniek Plastische Chirurgie. De artsen en verpleegkundigen voeren indien nodig nog enkele controles uit zoals het meten van de bloeddruk en het bekijken van het wondgebied.
Na de ingreep begeleidt de verpleegkundige u naar de nazorgruimte die zich direct naast de poliklinische operatiekamer bevindt. Hier neemt u plaats in een relaxfauteuil. U krijgt een kop koffie of thee aangeboden van onze verpleegkundige en u kunt bijkomen van de ingreep. U kunt hier televisie kijken of een tijdschrift lezen.
Onze verpleegkundigen letten op u en voeren indien nodig een aantal controles bij u uit. Tevens leggen ze uit wat u thuis kunt verwachten en geven ze adviezen voor de komende tijd.
Als alles naar wens gaat en de arts akkoord gaat, mag u na één tot twee uur meestal weer naar huis. U kunt dan contact opnemen met uw begeleider, om u op te halen en naar huis te brengen.
We maken direct een vervolgafspraak voor uw controle op de polikliniek Plastische chirurgie.

Bij ziekte of verhindering

Als u door ziekte of een andere reden verhinderd bent voor uw afspraak, wordt u verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen met de polikliniek Plastische chirurgie: telefoonnummer (0314) 32 99 44.
U kunt dan meteen een nieuwe afspraak maken. In uw plaats kan dan een andere patiënt geholpen worden.
 

Laatst bijgewerkt op: 18 maart 2022

PRIJSLIJST

PRIJSLIJST

cosmetische behandelingen

Borstimplantaat.
Reconstructie na kanker standaard vergoed, behalve bij borstkanker