Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Gebruik checklist bij overweging cosmetische chirurgie

De 5 gouden regels

Gepubliceerd op: 22 april 2016

Wanneer u overweegt een cosmetische ingreep te laten doen, zoals bijvoorbeeld een borstvergroting, liposuctie of een ooglidcorrectie kunt u zich voorbereiden met de regels op de checklist cosmetische chirurgie.
De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie waarschuwt voor een grote variëteit aan klinieken, dokters en ingrepen binnen de cosmetische chirurgie. Hieronder vindt u 5 gouden regels om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen keuze maakt voor een bepaalde ingreep en/of dokter. De kans op een teleurstelling wordt hiermee een stuk kleiner.

De vijf regels van de checklist als u een cosmetische ingreep overweegt zijn:

  1. Bedenk goed welke verandering u wilt zien en/of welk resultaat u verwacht.
  2. Beoordeel waar en door wie u zich wilt laten opereren.
  3. Bespreek uw wensen/verwachtingen met uw plastisch chirurg.
  4. Bezint eer ge begint, neem bedenktijd na het gesprek.
  5. Bewust kiezen: is de nazorg inbegrepen, wat krijgt u voor uw geld?

Als u overweegt een cosmetische operatie te ondergaan, moet u van tevoren goed nadenken over wat u wilt en waarom u dit wilt. Bekijk de verschillende manieren om uw doel te bereiken, zowel chirurgisch als niet chirurgisch. Neem hiervoor de tijd, hoe graag u de ingreep ook wilt. Het is belangrijk alle opties op een rijtje te zetten, hier onderzoek naar te doen en vervolgens de juiste chirurg te vinden. U krijgt alleen het gewenste resultaat als u de ingreep laat doen om de juiste redenen en door de juiste, goed getrainde, chirurg die uw wensen begrijpt.

Vrijblijvend oriënterend gesprek

Wilt u graag eens met de plastisch chirurg spreken over een bepaalde ingreep en persoonlijk advies krijgen, dan kunt u een afspraak maken voor een oriënterend gesprek in het Slingeland Ziekenhuis. Dit oriënterend gesprek geeft geen enkele verplichting tot behandeling. Neemt u gerust iemand mee naar het gesprek met de plastisch chirurg.

Meer informatie over de regels op deze checklist cosmetische chirurgie kunt u vinden op de website van de NVPC.
(Bron NVPC)

Laatst bijgewerkt op: 22 maart 2022

Borstimplantaat.
Reconstructie na kanker standaard vergoed, behalve bij borstkanker