Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Gekwalificeerde plastisch chirurg

Waarborging kwaliteit van uw behandeling

Gepubliceerd op: 22 maart 2018

Als u een plastische ingreep overweegt, is het van belang dat u kiest voor een gekwalificeerde plastisch chirurg,  dat wil zeggen dat deze plastisch chirurg lid is van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.
De plastisch chirurgen van het Slingeland Ziekenhuis, Dr J. Osinga en P. Kouwenberg zijn beide lid van de NVPC.  Meer informatie kunt u vinden op de website van de NVPC.

De opleiding tot plastisch chirurg is lang. Zoals voor elk medisch specialisme moet eerst de 6-jarige universitaire opleiding tot arts met goed gevolg zijn afgelegd. Na het artsexamen volgt de specialisatie: de plastisch chirurg in opleiding bekwaamt zich twee jaar in de algemene chirurgie, daarna vier jaar in de plastische chirurgie. Dit gebeurt alleen in erkende opleidingsklinieken. Na het met goed gevolg afleggen van een afsluitend mondeling examen mag hij/zij zich plastisch chirurg noemen. 

Door de commissie kwaliteit van de NVPC wordt elke plastisch chirurg elke vijf jaar gevisiteerd, waarbij onder andere naar de praktijkvoering en de nascholing wordt gekeken. Als deze visitatie niet gunstig uitvalt, is het uiteindelijk gevolg dat de plastisch chirurg zijn registratie verliest en het vak niet meer mag uitoefenen. U ziet dat de NVPC zich veel moeite getroost om de kwaliteit van uw behandeling te waarborgen.

Als u een plastisch chirurg raadpleegt dan is dat voor u een kwaliteitskeurmerk en dan weet u zeker dat u door een gekwalificeerde plastisch chirurg behandeld wordt.
Gedurende zijn werkzame leven zorgt de plastisch chirurg voor zijn nascholing door het volgen van congressen en workshops.

Alle leden van de NVPC hebben zich in de plastische chirurgie bekwaamd, bewaken hun kwaliteit middels nascholing en zijn als plastisch chirurg geregistreerd.

(bron NVPC)

Laatst bijgewerkt op: 22 maart 2022

PRIJSLIJST

PRIJSLIJST

cosmetische behandelingen

Borstimplantaat.
Reconstructie na kanker standaard vergoed, behalve bij borstkanker