KenniscentrumAlgemene informatiePlastisch chirurgen › dr. J. Osinga › dr. J. Osinga

dr. J. Osinga

Plastisch chirurg

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds 2006
(BIGnr. 99065139101)

Opleidingen

Opleiding Geneeskunde: Universiteit Groningen en Universiteit Düsseldorf (Dld)
Artsexamen: 1999
Opleiding tot specialist: Fachklinik Hornheide Münster en Katholisches Krankenhaus Hagen (Duitsland)

Promotie-onderzoek: 2011 Universiteit Münster (Duitsland)
Titel proefschrift:
Die Sentinel Lymphknoten-Biopsie bei malignen Melanomen in der Kopf-Hals-Region
(promotieonderzoek op het gebied van schildwachtklierbiopt bij melanoom)

Aandachtsgebieden:

  • hoofd-halschirurgie
  • reconstructieve chirurgie
  • handchirurgie
  • esthetische chirurgie
  • huidkanker
    • melanoom
Dr. Osinga is lid van de Nederlandse Werkgroep voor Melanoom als vertegenwoordiger van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Even voorstellen

Plastische chirurgie is een erg leuk vak. Je kunt mensen weer beter maken en zelfs gelukkiger maken. Het klinkt misschien overdreven, maar ik voel me bevoorrecht dat ik dit beroep mag uitoefenen. Het vakgebied is ook veel breder dan veel mensen denken: alle structuren aan de buitenkant van het lichaam worden door de plastisch chirurg hersteld. Reconstructieve chirurgie (bijvoorbeeld herstel van borst), handchirurgie, esthetische chirurgie en brandwondchirurgie behoren allemaal tot het vakgebied van de plastische chirurgie. In het Slingeland Ziekenhuis voeren we het vak in de volle breedte uit. Voor een cosmetische ingreep hoeft u dus niet naar een privé-kliniek, maar kunt u dit met een gerust hart binnen onze afdeling laten uitvoeren. U heeft dan als voordeel dat u kiest voor de veilige omgeving van een ziekenhuis. We hebben ook een fantastisch team van enthousiaste medewerkers op de polikliniek. Bij beoordelingen op het internet, bijvoorbeeld zorgkaartnederland.nl komt onze afdeling doorgaans zeer goed uit de bus. Eigenlijk is de sfeer en kwaliteit van zorg in het hele ziekenhuis goed.
De opleiding tot plastisch chirurg heb ik in Duitsland in een speciaal ziekenhuis voor behandeling van huidkanker gevolgd. Hoofd-halschirurgie en behandeling van huidkanker, in het bijzonder melanoom behoren dan ook tot mijn aandachtsgebieden. Op het gebied van melanoom ben ik gepromoveerd en heb ik zitting in de Nederlandse Werkgroep voor Melanoom als vertegenwoordiger van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Ik verheug me u als patiënt op onze polikliniek te mogen begroeten. Ook als u slechts informatie of een second opinion wenst bent u bij ons van harte welkom!Deel deze pagina: