Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Poliklinische operatiekamer POK

Plastische Chirurgie

Gepubliceerd op: 18 maart 2022

Het Slingeland Ziekenhuis beschikt over Poliklinische Operatiekamers (POK’s). Deze operatiekamers worden gebruikt voor de zogenaamde 'kleine verrichtingen' ook wel poliklinische behandelingen genoemd. De patiënten mogen dan ook na de behandeling direct weer naar huis.

Afspraak

De afspraak voor een behandeling op de POK wordt gemaakt op de polikliniek. U krijgt bij het plannen van de afspraak alle nodige informatie over de behandeling op de POK.

Als u een afspraak wilt verzetten neemt u dan tijdig contact op met de poliklniek via tel. (0314) 32 99 44. Ook als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen.

Locatie

U meldt zich eerst bij de polikliniek Plastische Chirurgie, route 28 souterrain (-1).
Als u zich heeft gemeld, neemt u plaats in de wachtkamer van de POK. De secretaresse zal u wijzen waar u moet zijn.
De verpleegkundige komt u uit de wachtkamer ophalen en neemt u mee.

De ingreep vindt plaats op de POK. Hierbij is een verpleegkundige aanwezig en de plastisch chirurg. De verdoving wordt plaatselijk toegediend middels een injectie.

Aangeraden wordt om een begeleider te regelen, die u weer thuis kan brengen na de ingreep.
Indien nodig komt u terug voor controle op de polikliniek. De verpleegkundige zal u hierover informeren.

Artsen in opleiding

Het Slingeland Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat er artsen in opleiding (co-assistenten) aanwezig kunnen zijn bij de ingreep op de POK. Hun aanwezigheid dient strikt een opleidingsdoel. Ten aanzien van de patiëntenzorg dragen zij een beperkte verantwoordelijkheid onder supervisie van de specialist. Als u bezwaar heeft kunt u dit voorafgaande aan de behandeling duidelijk maken op de polikliniek.

 

Laatst bijgewerkt op: 28 april 2022

Borstimplantaat.
Reconstructie na kanker standaard vergoed, behalve bij borstkanker